Städblogg med rengöring- och städtips

Hemrengöringstips för effektiv rengöring av ditt hem

Att hålla ditt hem rent och fräscht är av yttersta vikt för att skapa en trivsam och hälsosam miljö för dig och din familj. En del av den grundläggande underhållsrutinen för ditt hem inkluderar rengöring av exteriören, och specifikt rengöring av din husfasad och uppfarten.

Varför är hemrengöring viktig?

En ren och välskött hemfasad och uppfart ger inte bara ett estetiskt tilltalande utseende, utan hjälper även till att förebygga skador och förlänga livslängden på ditt hem. Hemrengöring är också viktigt för att undvika möglichen att skadliga mikroorganismer som mögel och alger bildas, vilket kan påverka hälsan hos dina familjemedlemmar.

Vilka är fördelarna med hemrengöring?

Förbättrat utseende

En ordentligt rengjord hemfasad och uppfart har en betydande inverkan på ditt hems utseende. Genom att avlägsna smuts, fläckar och alger kan du återställa den ursprungliga skönheten hos ditt hem och ge det ett fräscht och nytt utseende.

Bättre skydd

Genom att regelbundet rengöra din hemfasad och uppfart kan du skydda den mot skador orsakade av smuts, mögel och alger. Smuts och fläckar kan tränga in i materialen och gradvis försämra kvaliteten och skönheten hos ditt hem. Rengöring hjälper till att förhindra smutsansamling och bevarar integriteten hos dina byggnadsmaterial.

Minskad hälsorisk

En smutsig hemfasad och uppfart kan vara en grogrund för mikroorganismer som mögel och alger, vilket kan vara skadligt för din hälsa och välbefinnande. Mögel och alger kan orsaka allergiska reaktioner, andningssvårigheter och andra hälsoproblem. Genom att regelbundet rengöra din hemfasad och uppfart kan du eliminera och förebygga förekomsten av dessa mikroorganismer, och därmed skapa en hälsosam miljö för dig och din familj.

Hemrengöringstekniker

Hemfodringstvätt

En hemfodringstvätt är en kraftfull metod för att rengöra din hemfasad och uppfart. Denna teknik innebär användning av högt tryck vatten tillsammans med rengöringsmedel för att avlägsna smuts, fläckar och alger. Det är viktigt att använda rätt tryck och rengöringsmedel för att undvika skador på dina byggnadsmaterial. För mer effektivitet och säkerhet kan det vara klokt att anlita professionella rengöringsfirmor som har erfarenhet och expertis inom hemrengöring.

Manuell rengöring

Manuell rengöring är en alternativ metod för att rengöra din hemfasad och uppfart. Detta innebär att du använder handkraft och rengöringsprodukter för att ta bort smuts och fläckar. Det kan vara arbetsamt och tidskrävande att manuellt rengöra hela ditt hem, så det kan vara fördelaktigt att bryta ner arbetet i mindre sektioner och göra det till en regelbunden del av ditt underhållsrutin.

Säkerhetsåtgärder

 • Använda rätt skyddsutrustning som handskar, skyddsglasögon och mask.
 • Lära dig rätt användning av rengöringsutrustning och verktyg.
 • Följ instruktionerna för rengöringsprodukter och använd dem på rätt sätt.
 • Var medveten om din omgivning och undvik att skada växter och träd under rengöringsprocessen.

Att ta hand om ditt hem genom regelbunden rengöring är en investering i dess skönhet och hållbarhet. Genom att använda rätt tekniker och följa säkerhetsåtgärderna kan du njuta av ett rent och hälsosamt hem i många år framöver.

Avslutande tankar

Hemrengöring är en viktig uppgift för att bevara ditt hems skönhet och integritet. Genom att använda lämpliga rengöringsmetoder och vidta nödvändiga säkerhetsåtgärder kan du säkerställa att ditt hem förblir vackert och skyddat från skador och hälsorisker. Varje detalj spelar en roll när det gäller att bevara och underhålla ditt hem, så tveka inte att sätta igång och rengöra din hemfasad och uppfart idag för att njuta av dess fördelar under lång tid framöver.## Professionell hemrengöringstjänst för optimala resultat

Om du inte har tid, kunskap eller de nödvändiga verktygen för att utföra en omfattande hemrengöring kan det vara fördelaktigt att anlita en professionell hemrengöringstjänst. En professionell rengöringsfirma har erfarenhet och expertis inom området och kan hjälpa dig att uppnå optimala resultat.

Att anlita en professionell hemrengöringstjänst kan vara en klok investering för att säkerställa att ditt hem är rent, skyddat och skönhetsfullt. Se till att välja en pålitlig och erfaren rengöringsfirma med goda referenser och recensioner för bästa resultat.

Summering

Hemrengöring är en avgörande del av att upprätthålla ett vackert, hälsosamt och skyddat hem. Genom att använda rätt tekniker, verktyg och rengöringsmedel kan du rengöra din hemfasad och uppfart effektivt. Att anlita en professionell rengöringsfirma kan vara ett smart alternativ för att få optimala resultat och spara tid.

företagsstädning för alla smarta företag

Fem huvudsakliga mål för företagsstädning

Ett par professionella företagsstädare för företagsstädning kan kännas relativt dyrt. Men eftersom de kan göra vad andra inte kan göra är det sannolikt värt det. Det är ju viktigt att städa noggrant för att förhindra att människor blir sjuka på grund av spridda bakterier och allergener. Framförallt vet en outbildad städare inte riktigt hur man ska sanera och rengöra platser. Oavsett om utrymmet som ska rengöras är litet eller stort kan företagsstädning vara bra för alla företag.

Effektiv företagsstädning sparar pengar över tid

Kontoret och huset är normalt en av de största investeringarna i livet. Man spenderar mycket pengar bara för att bygga dessa och få alla att känna sig helt säkra. Golv, väggar, plattor, golvskivor och andra platser kräver underhåll och god rengöring. Om de inte rengörs ordentligt kan de komma att skadas. När detta händer måste man spendera pengar igen på att lackera, och slipning för att stoppa ytterligare skador. Företagsstädare kan avvärja denna potentiella situation.

Rengöring säkerställer städad arbetsmiljö

Vanlig rengöring tar inte bort all smuts som fastnar i ett visst område. En specialiserad städare är utrustad med färdigheter i hur man rengör byggnader på ett adekvat sätt. De professionella städarna dammar eller sopar inte bara utan desinficerar dessutom för att säkerställa en säker och ren atmosfär. Arbetsplatser och hem kräver sanitet för att förhindra mikrober sprids, som kan lura i vissa hörn. Dessutom garanterar de bästa städföretagen i Motala att det dammas av i fastigheten, vilket ingår för att minska allergener och föroreningar.

Rengör alla hörn i alla fastigheter, särskilt svåråtkomliga områden

Kvalificerade städare kan rengöra alla hörn i en anläggning, särskilt de förbisedda och svåråtkomliga områdena. Bara för att någon kan städa ett område betyder det inte att det blir städat på ett optimalt sätt. Ta toaletten till exempel, ingen är intresserad av att städa en toalett på arbetsplatsen och även hemma. Och om någon är det är det tveksamt att varje hörn är rengjort som det borde vara. Taket och även andra hörn med spindelnät förbises ofta. Ett städföretag ser till att all smuts i varje hörn rengörs ordentligt under företagsstädning.

En ren byggnad inspirerar anställda att stanna längre

Ingen vill arbeta på en arbetsplats täckt med smuts och damm. En ren arbetsmiljö innebär en hälsosammare atmosfär, och anställda arbetar mer produktivt när arbetsplatsen är ren och säker från kontaminering eller mikrober. Lokalvårdare kan göra utrymmet så snyggt som möjligt och motivera arbetarna att arbeta effektivt. Smutsiga kontor innebär en reducering av personal, helt enkelt för att många av dem lätt kan bli sjuka i en ohälsosam arbetsmiljö.

En ren och putsad byggnad lämnar ett positivt intryck på kunderna

Första intryck glöms aldrig bort. Om kunderna ser att fastigheten är ren och säker kommer de att tro att företaget tar hand om sina anställda.

tips på möbelrengöring från våra städexperter

Miljövänlig möbelrengöring – Städtjänster av professionella städföretag

Det finns många tillgängliga professionella städföretag som erbjuder städtjänster såsom möbelrengöring i dagens läge. Vissa erbjuder generella tjänster medan andra är specialiserade på olika områden så som hemstädning, företagsstädning och kan även erbjuda flyttstädning i Motala. Det är relativt billigt att anlita ett professionellt städföretag. Professionella städfirmor kan erbjuda mycket bra städtjänster. De erbjuder mycket värde för pengarna på alla ställen i världen. De erbjuder också sina kunder ett stort utbud av varierande rengöringstjänster för att se till så alla deras behov av hemstädning, allt från helstädning till att bara städa köket, till rätt priser. Många kunder kan förvänta sig att få en hög servicenivå till ett mycket överkomligt pris. De flesta städfirmor baserar sitt utbud på att vara mångsidiga och flexibla. De ser till att arbeta under tider som fungerar med ditt schema. Så se till att boka in en städtjänst som passar det du behöver.

De städtjänster som vanligtvis erbjuds är:

Hem- och kontorsstädning
Rengöring av mattor och gardiner
Flyttstädning
Stryktjänster och städning efter fest
Ugnsrengöring och vårstädning

Professionell möbelrengöring

Professionella möbelrengörare som är specialiserade på just möbelklädsel har städpersonal som besitter stor kunskap och erfarenhet för att just kunna lösa denna typ av möbelrengöring på bästa sätt.

De flesta människor använder klädselrengörare för att rengöra saker så som soffor, gardiner, madrasser och alla annan sorts material av finare tyger som kan behöva rengöras med specialmetoder, även om det kostar mer pengar. De levererar synliga och långvariga resultat. Regelbunden rengöring av möbler är det enda sättet för att säkra att tygerna håller sig rena och fräscha under lång tid. Vanlig rengöring kommer inte vara lika länge som en rengöring gjord av proffs.

Ångrengöring av möbler

Genom att rengöra med ånga säkrar man att tygerna inte får fläckar, töjs ut eller skrynklar sig. Professionell klädselrengöring är det mest effektiva sättet att få bort smuts och damm från soffor, fåtöljer, stolar och madrasser. Personalen utbildas ordentligt för att på ett säkert sätt kunna hantera ångrengöringsutrustningen och hur man bäst rengör tygerna på rätt sätt. De gör det på ett tidsbesparande sätt och minimerar slöseriet av material. Kunder kan känna sig trygga med att de tar väl hand om deras saker.

Kemikalier vid rengöring av möbler

Proffs undviker att använda kemikalier som kan skada klädseln. Dessa städföretag ser till att erbjuda alla städtjänster som kan behövas och levererar i god tid. Det är ett av de mest miljövänliga sätten att rengöra sitt hem och möbelklädsel. Företagen jobbar med förtroende och vill bygga upp en relation där du som kund kan lita på att de levererar den nivå av service som du förväntar dig. De säkrar att du får rengöringspersonal hem till dig som tar bästa möjliga hand om ditt hem.

städtips för ett renare badrum

Städtips – Utför dina städuppgifter snabbt, effektivt och grundligt

Städtips som gör ditt städjobb enklare

För det flesta av oss så kan städning kännas som en riktig utmaning att stå inför. Men alla måste vi veta hur man städar för att hålla hemmet i ett beboeligt skick. Medan vissa av oss är ordningsamma av naturen så har några av oss svårare för det. Dessa städtips kan göra städjobbet enklare även för er som inte är särskilt ordningsamma av naturen.

Städa lite varje dag

När det gäller att städa hemma så finns det vissa saker som måste göras ofta, och andra som bara behöver göras lite då och då. Du kommer snart att märka att det finns många saker på din städlista som måste göras ofta för att få hemmet att se städat ut.

Exempel på detta är att diska disken, plocka upp i hemmet, bädda sängen och stoppa smutsig tvätt i tvättkorgen. Detta är bara några av de saker som du borde göra varje dag för att hålla ditt hem i en god standard.

Tvärt emot de seriösa städuppgifterna såsom att skrubba hela badrummet så är dessa saker som du borde göra varje dag rätt så enkla. Så länge du gör dem dagligen vill säga. Om du gör dessa saker varje dag så kommer det dessutom att få ditt hem att se riktigt bra ut, med endast en liten ansträngning.

Gör ett städschema

Förutom de dagliga uppgifter som nämnts ovan finns det andra städjobb som inte behöver göras så ofta, men som fortfarande måste göras åtminstone ibland, för att hålla huset rent. Detta är till exempel att byta lakan en gång i veckan, tvätta kläder, skrubba badkaret ordentligt eller damma. Allt detta kan du behöva göra varje vecka.

Att dela upp vissa städjobb i rum för rum, exempelvis genom att städa ett rum i veckan, kan hjälpa att göra städningen mer överkomlig. Detta kan också leda till att du till slut städar alla rum på en gång av farten.

Du kan till exempel välja onsdagskväll som din kväll att städa badrummet. Du kan även göra en checklista för detta med städuppgifter såsom:

 • Skrubba toaletten
 • Skrubba badkaret
 • Moppa golvet
 • Tömma soporna
 • Skrubba och torka av vattenkranar, synliga ledningar och handfatet

De andra rummen kan också få en checklista som listar vad du behöver göra i dem varje vecka. På detta sätt så har du snabbt delat in dina ”icke-dagliga” städuppgifter i mer lätthanterliga block så att du delar upp städningen på flera tillfällen, istället för att försöka städa hela hemmet på en och samma gång.

Håll ordning på ditt städmaterial

Utöver att planera och sprida ut dina städuppgifter så att du kan utföra dem snabbt, så är det också till hjälp om du förvarar allt ditt städmaterial på ett och samma ställe. På så sätt kommer du snabbt åt dem, kan snabbt börja städa och blir klar med städningen fortare också. Förvara dem på en central plats i hemmet så att du alltid vet vart du har dem.

En annan bra praktisk idé är att förvara allt ditt mindre städmaterial i en låda med handtag så att du enkelt kan bära med dig det från rum till rum. Alternativt så kan du köpa en uppsättning av städmaterial för varje rum beroende på hur stort ditt hem är.

Gör en ”efter behov” städlista också

Vissa städjobb kommer bara att behöva göras på en ”efter behov” basis istället för att sitta uppsatt på ett regelbundet schema. Till exempel så kan tvätta kläder och ta ut soporna vara städuppgifter som bör utföras ”vid behov” snarare än vid regelbundna schemalagda tider.

Dessa städuppgifter du har, som bara behöver göras ”när” de behöver göras, behöver för den sakens skull heller inte vara listlösa, utan gör en lista för dem med. På så sätt kan du vara säker på att allt blir gjort oavsett och ingenting blir förbisett.

En viktig sak att komma ihåg när det gäller att städa är att den verkliga viktigast faktorn i detta är konsekvens. Så länge du håller städningen i skick så kommer du aldrig behöva stå inför ett stort övermäktigt städjobb igen. Det är när du låter saker glida, och låter bli att göra småsakerna, som det kan bli riktigt äckligt hemma.

Så gör upp ett städschema idag, och håll fast vid det. Du kommer snabbt att vissla dig igenom dina städuppgifter både snabbt, effektivt och grundligt. Även fast du kanske aldrig kommer att tycka de egentligen är särskilt roliga. Om du behöver städhjälp, kontakta vår städfirma i Motala för proffsig rengöring!

smart flyttguide för dig som ska flytta

Flyttguide – Allt du behöver veta vid flytten

Det finns många som flyttat från ett ställe till ett annat och som inte har en särskilt fin solskenshistoria att berätta efteråt. Du kan undvika ett sådant scenario oavsett vart du bor genom att följa dessa tips och flyttråd som vi går igenom här nedan.

Välbeprövad flyttguide du bara måste ta del av

Råd för flytten som är värda att överväga

Vissa säsonger är dyrare än andra när det gäller att flytta, och början och slutet av varje månad är alltid mest bokat oavsett säsong. Från oktober till april är det rent generellt lite lugnare och du kan lättare hitta tillgängliga flyttfirmor under denna period. Detta är den bästa tidpunkten för dig att flytta om du har möjlighet att göra det. Flyttfirmorna har oftast lägre priser under denna period eftersom det är en så kallad lågsäsong och de har mer tid att fylla upp. Många föredrar att flytta under sommarmånaderna, men ett gott råd är att undvika detta särskilt om du har en låg budget.

Tänk på dina skolbarns terminer då du flyttar. Det är sällan bra att flytta mitt under en termin om barnen går i skolan och det kan vara bäst att vänta till slutet av terminen istället. På så sätt blir det enklare för barnen att komma in på den nya skolan om det sker i början av en ny termin.

Kontakta flyttfirman i förväg och bjud in dem att personligen komma hem till dig för att lättare rätt kunna uppskatta kostnaderna innan de skriver din offert. Det kan också spara både dig och dem pengar och tid om du själv också noggrant kollar igenom ditt hem innan representanten kommer dit, så du redan bestämt vad du ska flytta med dig och vad som ska ges bort eller kastas.

Övriga flyttråd

Ett utförligt och detaljerat kontrakt bör signeras av båda parter. Se till att alla de tjänster du ska använda dig av är utförligt beskrivna i kontraktet.

Även om det är du som får bestämma om du ska packa dina egna flyttlådor själv för att spara pengar eller inte, så bör du också vara medveten om att flyttfirman kan neka att ta med en låda på flyttdagen om de anser att den inte är rätt packad. Detta beslut baseras på deras erfarenhet eftersom sakerna i lådan kan utsättas för en skaderisk om de inte packats på rätt sätt, och de vill inte hållas ansvariga för en sådan skada.

Se till att alla dina saker är nedpackade innan flyttdagen för du kommer att ha nog att stå i och bör skippa en slarvig sista minuten packning. Vissa flyttfirmor erbjuder flyttmaterial men de gånger då så inte är fallet så bör du skaffa det du behöver på egen hand, långt i förväg, för att få en smidig flytt.

Om du flyttar din arbetsplats eller om du flyttar på grund av en förflyttning på jobbet så kolla om din arbetsgivare har någon försäkring som kan gälla denna flytt.

Glöm inte att meddela posten att du flyttar. Ge dem dina nya adress för eftersändning av eventuell post till din nya adress.

så rengör du ditt diamantsmycke

Rengöra diamanter – En guide

När du först fick din diamant och det smycke som den nu sitter i, så var den gnistrande och glänsande och eldsprakande. Men allt eftersom dagarna, veckorna och månaderna har gått så har den sakta men säkert samlat på sig beläggningar och detta har gjort den matt. Faktiskt så samlar din diamant på sig damm varje dag, likväl som olja från din hud samt andra smutsbeläggningar som dämpar dess lyster.

Enkla tips till att rengöra dina diamanter

För att hjälpa diamanten att återfå sitt forna skimmer är det viktigt att man rengör den och ser till att den håller sig så. Det tar bara några minuter att få tillbaka diamantens originella skönhet och med lite enkelt underhåll är det lätt att behålla den i det skicket.

Rengöringstips för att rengöra diamant

 1. När du rengör diamanten använd en liten borste med mjuka strån. Borstar till ögonbryn eller läppstift är utmärkta. Doppa borsten ordentligt i en skål med varmt vatten blandat med ett milt rengöringsmedel. Många juvelerarar brukar också skicka med ett bra rengöringsmedel för diamanter då man köper en.
 2. Sänk ner smycket med diamanten i vattnet. Sakta, och medan juvelen fortfarande är under vatten, borsta den med den mjuka borsten.
 3. Se till att du har borstat hela diamanten och skölj sedan av den ordentligt för att få bort allt rengöringsmedel eller lämningar som kan vara kvar på den. Ett enkelt sätt om man ska rengöra fler smycken är att lägga dem i ett durkslag med små hål och sedan skölja dem noggrant under kranen.
 4. Använd slutligen en luddfri trasa för att dutta den torr. En bra trasa för detta ändamål är exempelvis de som optikerna skickar med för att rengöra glasögonen, eller en som juveleraren skickade med då du köpte smycket.

Om du märker att du måste rengöra smycket ofta, eller om din juvelerare inte skickade med något rengöringsmaterial för diamanten, kan det vara en bra idé att köpa ett rengöringskit för ändamålet. Dessa kit innehåller ofta ett rengöringsmedel, en borste och en behållare med små hål för att doppa smycket.

När du väljer ett kommersiellt rengöringsmedel se till att du läser på etiketten och försäkrar dig om att det är säkert att rengöra diamanter med det. Vissa rengöringsmedel är bättre för vissa särskilda ändamål och vissa kan t.o.m. skada diamanten eller smycken den sitter i.

Men om du istället är inne på en mer kraftfull metod för att rengöra diamanter så kanske du bör överväga att köpa en ultraljudsmaskin för diamantrengöring. Dessa maskiner rengör diamanter med hjälp av en högfrekvent skakning och kan rengöra diamanten helt inom loppet av bara några minuter.

För att se till att din diamant glänser längre efter du rengjort den, försök att undvika att ta på den med fingrarna eller få någon oljig substans på den, då detta kommer skapa en beläggning på diamanten på en gång och också attrahera samma smuts som du just fått bort. För det är ju så, om din diamant inte blir smutsig så behöver du ju inte heller rengöra den.

lär dig hur man putsar fönster

Putsa fönster – Rengöringstips från proffs

Att putsa fönster kan vara en utmanande uppgift, speciellt om du har många fönster på andra våningen (eller högre) som behöver tas itu med. Medan det finns många kommersiella rengöringsmedel på marknaden som gör putsning av fönstren på insidan till en relativt enkel uppgift, så är att hantera fönstren på utsidan ett mycket hårdare och intensivare arbete. Men hur som helst så måste jobbet göras. Dessa följande riktlinjer kommer att hjälpa dig att putsa dina fönster ordentligt så att du kan njuta av en skinande klar sikt ut från ditt eget mysiga hem.

Rengöringstips fönster – Så gör du

Utrustning

Först låt oss ta en stund för att diskutera vilken utrustning som du behöver för att ordentligt kunna rengöra dina fönster.

 • Gummiskrapa: En bra gummiskrapa är avgörande när det gäller att riktigt putsa fönstren, och det finns en stor variation i kvalité. Skraporna som du kan köpa på bensinmacken är billiga och oftast ineffektiva med, så leta efter en gummiskrapa av hög kvalité med ett blad på 30-35 cm. Den bästa skrapan kommer med utbytbara blad i många olika storlekar.
 • Hink: Din hink bör vara tillräckligt bred för att din gummiskrapa tillsammans med annan utrustning ryms. Du bör också kunna rymma att placera den på toppen av din stege.
 • Glasskrapa: En glasskrapa kommer att hjälpa dig att få bort envis smuts från ditt fönster då din gummiskrapa inte kan. Om du inte vill köpa en så kan du pröva med att använda ett medium eller fintrådigt stålull. Precis som det utbytbara bladet på din skrapa, så bör även din glasskrapa erbjuda utbytbara metallblad och bör med enkelhet skrapa bort färg, lack eller envisa märken efter insekter.
 • Trasa: En trasa kan användas för att torka av din gummiskrapa eller glasskrapa mellan varje drag.
 • Rengöringsmedel: TSP eller vanligt diskmedel blandat med vatten kan utgöra det bästa fönsterputsmedlet. Många personer köper dyra fönsterputsprodukter, men professionella fönsterputsare föredrar rent generellt att blanda diskmedel med vatten för att putsa. Inte bara rengör blandningen effektivt, utan löddret gör det också enklare att manövrera gummiskrapan.
 • Förlängningshandtag: Ett förlängningshandtag är viktigt om du har fönster som är svåra att nå. Ibland kanske inte en stege är hög nog för att du ska nå hela ytan av fönstret.
 • Stege: Du kommer att behöva en stege för att kunna putsa fönstren på eller ovanför andra våningen, men kom ihåg att vara försiktigt. Ha alltid en annan person där som håller i stegen och överväg att använda säkerhetsutrustning för att skydda dig om du faller.

Så rengör och tvättar du fönster bäst

När det gäller själva rengöringen så kommer dessa tips att ge dig ett glänsande strimfritt resultat.

 1. Putsa inte fönster i direkt solljus. De kan torka för snabbt och lämna strimmor.
 2. Diskmedel är billigt och det experterna själva väljer. Dyra fönsterputsmedel är inte lika effektiva. Blanda omkring 55 – 85 g diskmedel i en stor hink med vatten.
 3. Använd en trasa eller mopp för att helt blötlägga fönsterglaset och skrapa sedan bort rengöringsmedlet med din gummiskrapa.
 4. Rengör alltid fönstren uppifrån och ner och med gummiskrapan i en vinkel som hindrar vattnet att rinna på båda sidor.
 5. En luddfri handduk eller sämskskinn är perfekt till att få bort överflödigt rengöringsmedel runt kanterna av fönstren samt för att få bort strimmor.

Anlita Flyttstädning Motala för professionella fönsterputsare